Слідкуй за нами:
Довідкова аптек:

Фітосвіт: Чим корисний фіточай при застуді?

Головна Корисна інформація Фітосвіт: Чим корисний фіточай при застуді?
Дата публікації: 10.11.2022
784
5 хвилин

Лікарські властивості трав

Трав’яні чаї відомі людству сотні тисяч років. Довгий час вони були головним інструментом для того, щоб полегшити або навіть позбутися від різних видів захворювань. Існує багато видів трав’яних чаїв, і щоб їх перерахувати та описати властивості, знадобилася б ціла книга. Найбільш ароматними і цінними є чаї зі свіжих трав, які містять цінні ефірні олії. Трав’яні настої містять сполуки, які благотворно впливають на наш організм, такі як теїн, поліфеноли, вітаміни та мінерали. Завдяки їм Ви можете:

  • природно, безпечно та ефективно зміцнити серце, зменшити ризик серцевого нападу та підтримувати кровоносну систему;
  • знизити рівень холестерину в крові;
  • покращити травлення, прискорити обмін речовин, полегшити симптоми харчових отруєнь;
  • впоратися з різними неприємними недугами, такими як метеоризм, діарея, кольки або розлад травлення тощо.

Також фіточай є одним з кращих варіантів при застуді, адже допомагає покращити загальний тонус організму, зменшити температуру та допомогти при кашлю. Водночас слід пам’ятати, що фіточай не є панацеєю, а використовується лише, як допоміжний інструмент в лікуванні та профілактиці застуди.

Фіточай при застуді від ТМ Фітосвіт

Добавка дієтична при застуді Фіточай складається з чотирьох лікарських рослин: аптечна ромашка, серцевидна липа, чорна бузина та лікарська календула. Дана комбінація трав стане найбільш ефективною при:

  1. при підвищеній температурі;
  2. відчутті болю;
  3. інтоксикації токсинами;
  4. наявності інфекції;
  5. мокроті при кашлі.

Найбільшу ефективність чай демонструє в перші дні захворювання. При більш складних формах застуди, фіточай рекомендується використовувати, як допоміжний засіб до лікарських препаратів. Також потрібно зазначити, що фіточай допомагає виведенню окремих шкідливих компонентів, що містяться в ліках. Дана комбінація з трав також використовується для профілактики захворювань та підтримки імунітету, адже курс вживання чаю розрахований на цілий місяць.

Трав’яний збір від простуди

Як вже було зазначено до складу фіточаю входить чотири найбільш поширені рослини для лікування. Кожна з трав має не тільки свій унікальний смак, але й наділена від природи спеціальними лікарськими властивостями.

Ромашка аптечна

Допомагає пригнічувати надмірне виділення шлункового соку та речовин, що сприяють запаленню. Крім того, прискорює загоєння слизових оболонок.

Липа серцевидна

Допомагає боротися з наполегливим кашлем. Завдяки наявним у її складі речовинам слизові оболонки додатково зміцнюються. Це робить напади кашлю з часом слабшими. Дія вітаміну С підтримується рутином, що міститься в липі.

Бузина чорна

Володіє сечогінною, сильною детоксикаційною та стимулючою дією для обміну речовин. Містить флавоноїди та дубильні речовини, які допомагають детоксикації організму та зміцнюють імунітет.

Календула лікарська

До її складу входять фальвоноїди, тритерпенові сапоніни, ефірні масла,   стерини, полісахариди та інші лікарські елементи. Вона володіє протизапальною, протигрибковою, сечогінною, жовчогінною та спазмолітичною дією. Нагідки допомагають зняти запалення горла і гортані, привести в норму лімфовузли, нейтралізують вільні радикали і пом’якшують наслідки виснаження організму тривалими захворюваннями. Крім цього, саліцилова кислота, що міститься в календулі має суттєвий жарознижуючий ефект.

Як приймати фіточай, щоб була користь

Застуда супроводжується втомою, нежиттю, болем у горлі та м’язах. Зазвичай, вона проходить через кілька днів, але дискомфорт може зберігатися набагато довше. Тому в першу чергу трав’яні чаї підтримують процес одужання. Перед прийомом відповідного фіточаю, Вам потрібно проконсультуватися з Вашим лікарем та з’ясувати чи не має протипоказань або алергії при вживанні даних трав.

Наступним важливим кроком буде детальне ознайомлення з інструкцією від виробника для з’ясування особливостей, протипоказань та правил прийому фіточаю. У випадку вживання фіточаю від застуди рекомендується приймати не більше трьох пакетів трав’яного чаю на день При цьому кожна порція чаю розводиться з окропом об’ємом 200 мл та настоюється близько 5 хвилин.

Слід пам’ятати, що після місячного вживання фіточаю потрібно робити перерви. Вчені доводять, щоб зберегти ефект від вживання трав’яних та мінімізувати пошкодження системи травлення важливо робити перерви не менше двох тижнів. В цей час Ви, як і раніше можете вживати чорний та зелений або однокомпонентний трав’яний чай.  

Замовити протипростудний фіточай на основі чотирьох лікарських рослин ви можете на сайті нашої інтернет-аптеки — eTabletka.
Також в нас Ви знайдете інші фіточаї та трав’яні збори, що допоможуть Вам в лікуванні та профілактиці різноманітних захворювань. Сайт має зручний інтерфейс для онлайн замовлень, а тому купівля буде ні тільки швидкою, але й комфортною.

Інша корисна інформація

Затримки місячних: чому може виникнути, крім вагітності

Перше, що спадає на думку при затримці менструації – вагітність. Але це далеко не єдина причина збою циклу. Коли ...

Детальніше...
Як лікувати панкреатит

Панкреатит — це запалення підшлункової залози, великої залози, розташованої за шлунком поруч з тонким кишківником.  ...

Детальніше...
Як правильно виміряти температуру тіла?

Як правильно виміряти температуру тіла? Температура тіла людини – це показник, який характеризує тепловий стан ...

Детальніше...
Що таке хондропротектори і як їх вибрати

Що таке хондропротектори і як їх вибрати Як відомо, хондропротектори – це препарати, що здатні відновлювати хрящову ...

Детальніше...
Уся корисна інформація