Слідкуй за нами:
Довідкова аптек:

12 грудня – Всесвітній день загального медичного забезпечення

Головна Корисна інформація 12 грудня – Всесвітній день загального медичного забезпечення
Дата публікації: 12.12.2021
158

З 2016-го року міжнародна спільнота відзначає особливий день — день досягнень в загальному медичному забезпеченні. Саме 12 грудня- річниця першої одноголосної резолюції ООН, що закликає всі країни забезпечити своїх громадян доступним і якісним медичним обслуговуванням. І хоча медичне забезпечення є різним за якістю та обсягом у різних країнах світу, кожна з них намагається все ширший спектр медичних послуг надавати своїм громадянам безкоштовно.

Досягнення України в медицині, якими можна пишатись

Програма eHealth

Україна в цьому плані старається іти в ногу з часом, саме тому медичні процедури тепер підлягають комп’ютерній обробці за допомогою програми eHealth, яка дає можливість як хворому, так і лікарю повністю проконтролювати які й коли лабораторні аналізи велися, які лікарі і які обстеження проводили. Ця інформація тепер не губиться як звичайна медична карточка, до якої ми так звикли. Також у нас діє програма «Доступні ліки», яка забезпечує хворих на гіпертонію, бронхіальну астму та цукровий діабет безкоштовними ліками. Список ліків, які доступні безкоштовно поступово розширюється.

Санітарний літак Ан-26 Vita з Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону

Vita – єдиний в Україні літак, який на своєму борту має операційну. Здатний виконувати транспортування пацієнтів на відстань до 2500 кілометрів із посадками навіть на польових аеродромах. Там також є можливість виконувати реанімаційні заходи, інтенсивне лікування та проводити хірургічні операції. Салон Ан-26 Vita був перебудований на чотири відсіки: операційна, палата інтенсивної терапії, господарсько-побутовий відсік та відділення для медперсоналу. Він здатний штатно здійснювати транспортування чотирьох тяжкохворих або поранених у положенні «лежачи» або 12 поранених у положенні «сидячи». У 2014-2015 роках літак неодноразово вміщав і до 15 поранених. А один раз літак здійснив одночасне транспортування бригади медиків та 17 пацієнтів.

Операція на відритому серці на 25 тижні вагітності

Лікарі Вінницької обласної клінічної лікарні імені М.І. Пирогова спільно зі столичними колегами успішно провели жінці на 25 тижні вагітності операцію на відкритому серці із тромбоемболією легеневої артерії. Під час операції на 57 хвилин пацієнтці зупиняли серце. Операція на відкритому серці вагітної тривала 6 годин.
Джерело: Вінницька обласна Рада

Телеграм чат-бот та рак молочної залози

Чат-бот «Лікуйся» — це інструмент в месенджері Telegram, який допоможе жінкам, які зіткнулись з діагнозом «Рак молочної залози», зорієнтуватися, в якому медичному закладі, які медичні послуги і в якому обсязі можна отримати безоплатно. Користувач чат-боту обирає послугу, після чого отримує покрокову інструкцію з необхідною інформацією.

Не будьте байдужими до свого здоров’я і не бійтесь запитувати лікарів про наявність передбачених державою безкоштовних медичних послуг та медичного обслуговування.

Інша корисна інформація

Затримки місячних: чому може виникнути, крім вагітності

Перше, що спадає на думку при затримці менструації – вагітність. Але це далеко не єдина причина збою циклу. Коли ...

Детальніше...
Як лікувати панкреатит

Панкреатит — це запалення підшлункової залози, великої залози, розташованої за шлунком поруч з тонким кишківником.  ...

Детальніше...
Як правильно виміряти температуру тіла?

Як правильно виміряти температуру тіла? Температура тіла людини – це показник, який характеризує тепловий стан ...

Детальніше...
Що таке хондропротектори і як їх вибрати

Що таке хондропротектори і як їх вибрати Як відомо, хондропротектори – це препарати, що здатні відновлювати хрящову ...

Детальніше...
Уся корисна інформація