Слідкуй за нами:
Довідкова аптек:

Правильний догляд за зубами — це просто

Головна Корисна інформація Правильний догляд за зубами — це просто
Дата публікації: 28.04.2023
312

Правильний догляд за зубами — це просто

Свіжий подих, та чарівна посмішка завжди надавали кожній людині впевненості в собі. Карієс, зубний біль, неприємний запах, відвідування стоматолога приносять не зовсім приємні спогади. При правильному догляді можна попередити більшість проблем, або навіть їх уникнути. Ми підкажемо Вам як в домашніх умовах мати здорові зуби та зменшити неприємні спогади у майбутньому. 

На що треба звернути увагу при догляді за зубами.

Якщо не правильно доглядати за зубами, або взагалі не дотримуватися гігієни ротової порожнини можна отримати такі неприємні наслідки, як:

  • Неприємний запах з ротової порожнини;
  • Білий наліт на язиці;
  • Карієс на зубах;
  • Зубний камінь;
  • Запалення та кровоточивість ясен;
  • Жовтий колір зубів, особливо у курців та любителів кави.

Деякі з цих симптомів з часом стають дуже болісні та можуть навіть привести до втрати зуба. Тому, якщо один із симптомів, навіть при ретельному догляді, довго не проходить, радимо Вам звернутися до лікаря стоматолога.  

Молочні зуби

Молочні зуби потрібні на період росту дитячої щелепи. Коли ріст щелепи гальмується, молочні зуби починають випадати, а постійні зуби з’являтися.  Але навколо молочних зубів існує дуже багато міфів. Ось декілька з них:

  • Молочні зуби не потрібно лікувати;
  • Якщо з молочними зубами проблеми, то це спадкове;
  • Молочні зуби можна видаляти коли завгодно;
  • На молочні зуби не потрібно ставити брекети; 
  • Чистити молочні зуби не потрібно;
  • Спеціальна дитяча зубна паста не обов’язкова.

Молочні зуби для дітей дуже важливі. Треба особливу увагу приділяти правильному прикусу дитині, а в разі необхідності виправити його. Дитині як і дорослому треба ретельно чистити зуби та слідкувати за гігієною порожнини рота. 

Чим більше уваги ви надаєте здоров’ю зубам своєї дитини, тим здоровіші зуби будуть у її дорослому житті. 

Прості правила чищення зубів

Зубна щітка Ваш перший друг та помічник. 

Переглянувши багато порад спеціалістів, та прочитавши цілу низку досліджень ми погодилися з більшістю. Зуби треба чистити двічі на день, приблизно по 2 — 2,5 хвилини. Більш важливо правильно підібрати зубну щітку яка підійде саме Вам. 

З чищенням зубів впорається навіть дитина. 

Зубну щітку промиваємо теплою водою, наносимо зубну пасту. Ополіскуємо водою рот та починаємо чистити зуби. Очищаємо зовнішню поверхню зубів. Для цього робимо вертикальні рухи зубною щіткою. Приблизно 3-4 рухи для кожного зуба. Після ретельно очищаємо внутрішні, та жувальні поверхні зубів. Внутрішню поверхню ми чистимо вимітаючими рухами, від кореня до верхівки зуба. Жувальну частину ми чистимо круговими рухами. 

Скінчивши чистку зубів треба ретельно ополоснути ротову порожнину теплою водою. 

Дітям чистити зуби треба так само як і дорослим. Єдина відмінність в тому, що для дітей обирається спеціальна зубна щітка за віком дитини. Також існують спеціальні дитячі зубні пасти. 

Обирайте зубну щітку яка підходить саме для Вас

Зубні щітки умовно можна поділити на три категорії. За віком — дитячі, підліткові, дорослі. За технологією — ручні щітки, механічні, ультразвукові. За типом щетини — натуральна та штучна щетина. 

Мануальна, або ручна зубна щітка

В залежності від типу щетинок ці щітки поділяються на такі категорії як:

  • Дуже м’які (very soft)
  • М’які (soft)
  • Середньої жорсткості (medium)
  • Жорсткі (hard)
  • Дуже жорсткі (very hard)
  • Комбіновані — щітки з різними типами щетини та спеціалізованими вставками

Для більшості людей які не мають захворювань зубів та ясен підходять зубні щітки середньої жорсткості. 

Якщо ви маєте хворобу ясен, кровоточивість, або слабку зубну емаль, то вам більше підійде м’яка зубна щітка. 

З сильним нальотом на ваших зубах краще впорається зубна щітка з жорсткою щетиною. Але якщо під час чищення зубів з’являється кров — то така щітка для Вас дуже жорстка. 

Електрична зубна щітка

Як правило електричні зубні щітки мають невелику головку, яка обертається. Завдяки цьому наліт з віддалених зубів знімати врази зручніше. Чищення зубів проходить ретельніше, а часу на це витрачається менше. 

Існують вироби зі змінними та незмінними головками. Елемент живлення може бути вбудований акумулятор або змінні батарейки. Електричні щітки можуть мати різноманітні датчики тиску, таймери, програмне забезпечення та синхронізацію з вашим телефоном. 

Ультразвукова зубна щітка

На відміну від електричної зубної щітки в ультразвуковій щітці голівка не обертається. За допомогою ультразвукової хвилі щетини роблять невеликі рухи у різні боки. Завдяки цим властивостям ця щітка не ушкоджує емаль та ясна. Клінічно доведено, що ефективність в ультразвукових щітках краща чим в електричних. Обирати ультразвукову зубну щітку потрібно за тими самими критеріями, як і електричну. 

Монопучкова зубна щітка.

Монопучкова зубна щітка має невелику голівку, маленький пучок щетини та спеціальну форму. Завдяки цьому можна легко проникати у важкодоступні міста та ретельно їх очищати. Подібна модель ідеально підходить для людей з імплантами, брекет-системами, широкими проміжками між зубами. Використовується не як основна щітка, а як допоміжний засіб. 

Дитяча зубна щітка

Для дитячої зубні щітки  голівка повинна бути невеликою, а щетина м’якою. Зубна щітка повинна відповідати віковій категорії дитини. Дизайн потрібно підбирати привабливим для дитини, та із зручною ручкою. Електричні та механічні щітки для дітей мають такі самі переваги та недоліки як і для дорослих. 

Для усіх типів зубних щіток є одне незмінне правило, їх потрібно періодично міняти. Міняти зубну щітку треба коли на ній утворюється наліт, або щетина втрачає свою форму. З часом щетинки на щітці втрачають свої властивості, що приводить або до неякісного чищення зубів, або навіть до шкідливих факторів. Після тривалого використання на зубній щітці накопичуються шкідливі бактерії. Не нехтуйте цим правилом. 

Замовити ідеальну зубну щітку для вас можна на нашому сайті.

А чи достатньо однієї зубної щітки для повноцінного догляду за зубами та ротовою порожниною? І так, і ні. Все залежить від стану зубів, їхнього розташування в ротовій порожнині та вашого образу життя. 

Крім зубної щітки існують і інші допоміжні засоби за доглядом. 

Додатковий догляд за зубами та ротовою порожниною 

Одні із самих відомих та дієвих помічників за доглядом є зубна нитка та ополіскувач для ротової порожнини. Вони вам допоможуть позбутися залишків їжі та освіжити ваш подих коли зубна щітка недоступна. 

Зубна нитка

Зубна нитка допомагає якісно очистити проміжки між зубами від залишків їжі та нальоту. Саме в цих місцях зубна щітка має слабкий ефект. Використання зубної нитки запобігає виникненню міжконтактного карієсу. Зубні нитки бувають як з натуральних матеріалів, так і штучних. За формою нитки можуть бути круглими та плоскими. Також існують зубні нитки зі спеціальними тримачами, що робить її використання більш зручним. 

Флос — це різновид зубної нитки виконаний з полімерних волокон. Він виконує функцію зубної нитки, тільки ефективніше та безпечніше. 

Замовити зубні нитки можна на нашому сайті.

Ополіскувач для рота

Ополіскувачі для ротової порожнини мають багато властивостей. Вони усувають неприємні запахи, мають освіжаючий  ефект. Також ополіскувачі мають протизапальні та антибактеріальні властивості. Деякі види ополіскувачів для рота можуть мати додаткові лікувальні властивості та допоміжні речовини для профілактики чи лікування тих або інших хвороб.  Якщо Ви користуєтесь зубною ниткою, то ополіскувач допоможе Вам прибрати залишки після чищення, та продезінфікувати зубні проміжки.

Зубний йоржик схожий на йоржик для чищення пляшок, але врази менший за розміром. Він не замінний для тих, хто має великі проміжки між зубами. Коли зубна нитка безсила, а зубна щітка не поміщається. При догляді за брекетами зубний йоржик незамінний помічник. Ним легко та зручно вичищати залишки їжі біля дуги і замочків. 

Переходьте за посиланням та замовляйте свій ополіскувач для рота.

Ви вже переконалися про важливість догляду за своїми зубами. Але тепер виникає проблема, де купити зубну щітку, та якісні засоби за доглядом? Ми запевняємо Вас, це зовсім не проблема. Наші фахівці підібрали для Вас найкращі засоби  за доглядом, які ви можете замовити в нашому інтернет-магазині не виходячи з дому. 

Наш інтернет-магазин пропонує тільки оригінальні, та високоякісні зубні щітки та засоби за доглядом ротової порожнини від ведучих світових виробників. Якість яких перевірена часом. 

В нашій аптеці Ви також знайдете інші засоби по догляду за ротовою порожниною та зубами. Ми пропонуємо широкий асортимент серед якого Ви знайдете такі необхідні засоби як зубні пасти, флоси, йоржики, пасти для чистки протезів та інші товари. 

Замовляйте онлайн безпечно та зручно на https://etabletka.ua/

Догляд за зубами дуже важливий з дитинства, а лікування зубів дорого стояче, та не дуже приємне “задоволення”. Щоденний догляд за зубами допоможе Вам уникнути великих проблем для вашого здоров’я. Обирайте тільки якісні та перевірені засоби по догляду за зубами та ротовою порожниною. 

Посміхайтеся на усі 32 та будьте здорові!

Інша корисна інформація

Затримки місячних: чому може виникнути, крім вагітності

Перше, що спадає на думку при затримці менструації – вагітність. Але це далеко не єдина причина збою циклу. Коли ...

Детальніше...
Як лікувати панкреатит

Панкреатит — це запалення підшлункової залози, великої залози, розташованої за шлунком поруч з тонким кишківником.  ...

Детальніше...
Як правильно виміряти температуру тіла?

Як правильно виміряти температуру тіла? Температура тіла людини – це показник, який характеризує тепловий стан ...

Детальніше...
Що таке хондропротектори і як їх вибрати

Що таке хондропротектори і як їх вибрати Як відомо, хондропротектори – це препарати, що здатні відновлювати хрящову ...

Детальніше...
Уся корисна інформація