Слідкуй за нами:
Довідкова аптек:

Шавлія лікарська: Натуральний еліксир здоров’я у філіжанці фіточаю

Головна Корисна інформація Шавлія лікарська: Натуральний еліксир здоров’я у філіжанці фіточаю
Дата публікації: 23.05.2023
2689

Шавлія лікарська: Натуральний еліксир здоров’я у філіжанці фіточаю

Шавлія лікарська відома своїми лікарськими властивостями вже протягом багатьох століть. Історія використання шавлії в медицині тягнеться з давніх часів. Деякі цивілізації, такі як давньогрецька та давньоримська, використовували шавлію як загальний тонік для покращення пам’яті, розумової активності та довголіття. Не одне століття шавлія лікарська також використовується і в Україні. 

Сучасні наукові дослідження також підтверджують багатогранні лікарські властивості шавлії. Вона містить різноманітні біологічно активні сполуки, які мають протизапальні, антиоксидантні, антимікробні властивості.

В своєму складі шавлія містить:

  1. Ефірні олії,  які надають їй характерний аромат і мають лікувальні властивості. 
  2. Флавоноїди —  є потужними антиоксидантами та мають протизапальні властивості.
  3. Фенольні кислоти — мають антиоксидантні властивості,  сприяють загальному покращенню здоров’я.
  4. Шавлія містить різні терпенові сполуки, яким притаманні антимікробні та протизапальні властивості.
  5. Рослина також має у своєму складі вітаміни A, P, PP та інші. 
  6. У її склад також входять мінерали: магній, цинк, кальцій, залізо, мідь. 

Це основний, але далеко не весь хімічний склад, та властивості цієї лікарської рослини. Завдяки своїм властивостям шавлія лікарська має великі можливості в лікуванні багатьох хвороб. 

Лікарські властивості та використання шавлії: 

  • При ангіні, кашлі та запаленні горла: Шавлія має протизапальні й антисептичні властивості. Звичайним засобом застосування є приготування чаю з листя шавлії та полоскання горла отриманим відваром.
  • При виразках, газоутворенні, запаленні кишківника: Шавлія лікарська може сприяти заспокоєнню шлунково-кишкового тракту, зменшенню запалення і полегшенню травлення.  
  • При пародонтозі, запаленні ясен: Завдяки антисептичним властивостям шавлія корисна при лікуванні хвороб ротової порожнини. Вона використовується як складова частина зубних паст та ополіскувачів ротової порожнини.
  • Покращення пам’яті та когнітивних функцій: Шавлія лікарська використовується як трав’яний чай або екстракт для підтримки мозкової активності.
  • Болезаспокійливе: Настій шавлії полегшує, або повністю знімає головні, зубні, менструальні болі. 

Протипоказання та застереження при використанні шавлії лікарської

Перед застосуванням шавлії  рекомендується проконсультуватися з лікарем. Особливо при індивідуальній чутливості  до основних компонентів або при вживанні інших лікарських препаратів.

Шавлія може взаємодіяти з іншими ліками й мати побічні ефекти, тому важливо уникати самолікування та дотримуватися рекомендацій лікаря. В окремих випадках шавлія може бути протипоказана, наприклад, при вагітності, лактації або при певних хронічних захворюваннях. Препарати можуть пригнічувати лактацію.

Варто враховувати, що шавлія в великих кількостях може бути токсичною, тому важливо дотримуватися рекомендованих дозувань і не перевищувати тривалості приймання. 

Де можна взяти цю корисну рослину? 

Шавлія лікарська росте у багатьох регіонах України, зокрема в Карпатах, Поліссі, Приазов’ї та інших районах з помірним кліматом. Можна в потрібний час самостійно назбирати цієї рослини, правильно обробити та висушити, щоб вона не втратила своїх властивостей. Але це дуже довго і займає багато часу. Є варіант куди простіший. 

Компанія Фотосвіт ЛТД подбала про те, щоб Вам не було потреби йти світ за очі в пошуках цієї лікарської рослини. Фотосвіт є першим та єдиним на даний час сертифікованим виробником продукції з рослинної сировини. Фотосвіт також є єдиною компанією в Україні, яка вирощує власну сировину. 

Відвідайте нашу онлайн-аптеку etabletka.ua та замовте вже сьогодні:

  • Фіточай — Листя шавлії лікарської. Натуральне джерело вітамінів та мінералів. Має в’яжучі,  дезінфікуючі, протизапальні та відхаркувальні властивості.  
  • Фіточай — Жіноче здоров’я. Цей збір трав, крім шавлії лікарської, містить такі корисні трави як: ромашка, календула, меліса, валеріана.  Фіточай покращує гормональний фон, додає енергії, покращує самопочуття. Справжній еліксир молодості, краси та здоров’я. 
  • Фіточай — При простатиті. Збір трав для чоловіків, містить шавлію лікарську, бузину, березу, звіробій, солодку. Фіточай має специфічну дію на простату, яка зменшує її запалення та набряклість. Являється гарним засобом для профілактики простатиту. 

Спосіб застосування та рекомендовані дози вживання

1 столову ложку сировини або один пакетик залити 200-250 мл окропу. Настоювати 20 — 30 хвилин. Вживати готовий напій 2-3 рази на добу. Курс вживання 1-1,5 місяця. При потребі повторення курсу треба зробити перерву 2-3 місяці. 

Перед вживанням треба проконсультуватися з лікарем, та ретельно ознайомитися з інструкцію. Пам’ятайте, що самолікування може бути шкідливим для Вашого здоров’я!

Ми вже знайомили Вас з продукцією цього виробника. Більш детально з інформацією Ви можете ознайомитися в наступних наших статтях. Якщо Вас часто турбує застуда, радимо для ознайомлення статтю: Фітосвіт: Чим корисний фіточай при застуді?”. Про корисні властивості ромашки Ви можете дізнатися перейшовши за посиланням:Фітосвіт: Фіточай з ромашки.

Фіточай на etabletka.ua замовляй — про здоров’я своє подбай!

Інша корисна інформація

Затримки місячних: чому може виникнути, крім вагітності

Перше, що спадає на думку при затримці менструації – вагітність. Але це далеко не єдина причина збою циклу. Коли ...

Детальніше...
Як лікувати панкреатит

Панкреатит — це запалення підшлункової залози, великої залози, розташованої за шлунком поруч з тонким кишківником.  ...

Детальніше...
Як правильно виміряти температуру тіла?

Як правильно виміряти температуру тіла? Температура тіла людини – це показник, який характеризує тепловий стан ...

Детальніше...
Що таке хондропротектори і як їх вибрати

Що таке хондропротектори і як їх вибрати Як відомо, хондропротектори – це препарати, що здатні відновлювати хрящову ...

Детальніше...
Уся корисна інформація