Слідкуй за нами:
Довідкова аптек:

Зміцнюємо імунітет

Головна Корисна інформація Зміцнюємо імунітет
Дата публікації: 03.02.2021
143

Як тільки знижується навколишня температура, настає сира погода, то нежить, то застуда. Вихід один – зміцнювати імунітет до того, як ви захворіли. І нічого, що осінь, способів зміцнити імунітет маса.

Почніть з того, що їжте, якомога більше фруктів, овочів. Восени вони ще наповнені вітамінами. Вітаміни А, С, Е будуть очищати ваш організм від шлаків, шкідливих речовин, вільних радикалів, які, накопичуючись в організмі, можуть призвести до різних захворювань. І в осінніх фруктах і овочах багато вітамінів, які сприяють зміцненню імунітету.

Слід зазначити чорноплідну горобину. Вона допомагає знизити тиск і володіє противосклеротическим дією. Можна поєднувати її з шипшиною і смородиною.

Обліпиха – джерело вітамінів. У ній багато вітаміну С. Журавлина теж насичена вітаміном С і пектинові речовини.

Ще порада: не налягайте на цукор і солодощі. Вже доведено, що велика кількість цукру знижує імунітет.

Скористайтеся нашим рецептом для загального оздоровлення організму і зміцнення імунітету у тому числі: беремо по 300 грам кураги, родзинок, чорносливу, волоських горіхів, меду і один лимон. Все це перетираємо, можна на м’ясорубці, це і дуже смачно і дуже корисно.

Відвари різних лікувальних трав благотворно впливають на імунну систему. Шипшина стоїть у перших рядах за кількістю вітамінів і оздоровчих можливостях. Також підвищать силу імунітету такі трави як ехінацея, звіробій, чистотіл, женьшень, звичайно ж, часник.

Якщо у вас немає алергії на продукти бджільництва, обов’язково включайте їх в свій раціон. Це не тільки мед, а ще й прополіс, квітковий пилок. Мед буде стояти на сторожі і ефективно захистить вас від простудних захворювань, до того ж він заспокоює і омолоджує.

Численні дослідження довели, що кисломолочні продукти сприяють підвищенню імунітету. Мається на увазі, продукти, що містять живі лактобактерії (йогурти, ацидофілін, кефір).

Ефективний засіб для підвищення імунітету – риб’ячий жир. До того ж, він зараз не та бридка рідина, яка продавалася ще в минулому столітті. Риб’ячий жир зараз випускають у зручних капсулах.

Зверніть увагу! Стресові ситуації дуже сильно підривають наші сили, і ми стаємо сприйнятливі до різних простуд. Тому по можливості не треба нервувати, не приймайте все близько до серця. Навчіться розслаблятися, заспокоюватися, скидати з себе вантаж проблем. Якщо ви прийшли з роботи, де вам довелося неабияк понервувати, сядьте або приляжте, закрийте очі і подумайте про щось хороше, включіть тиху приємну, спокійну музику.

Знімаючи стрес, ви допомагаєте відновитися імунітету. Піклуйтеся про себе і будьте здорові.

Інша корисна інформація

Затримки місячних: чому може виникнути, крім вагітності

Перше, що спадає на думку при затримці менструації – вагітність. Але це далеко не єдина причина збою циклу. Коли ...

Детальніше...
Як лікувати панкреатит

Панкреатит — це запалення підшлункової залози, великої залози, розташованої за шлунком поруч з тонким кишківником.  ...

Детальніше...
Як правильно виміряти температуру тіла?

Як правильно виміряти температуру тіла? Температура тіла людини – це показник, який характеризує тепловий стан ...

Детальніше...
Що таке хондропротектори і як їх вибрати

Що таке хондропротектори і як їх вибрати Як відомо, хондропротектори – це препарати, що здатні відновлювати хрящову ...

Детальніше...
Уся корисна інформація