Слідкуй за нами:
Довідкова аптек:

Як зробити зимові ранки більш бадьорими?

Головна Корисна інформація Як зробити зимові ранки більш бадьорими?
Дата публікації: 18.01.2022
77

Людський організм в певних моментах схожий на комах — коли сяє та гріє сонце — ми жваві та енергійні, коли ж навколо холодно та темно — хочеться знайти затишне місце та солодко поспати. Така тактика абсолютно логічна з точки зору організму як біологічної системи: коли холодно — ми втрачаємо енергію, темно — нічого не вполювати та не знайти, тож організм не бажає марно витрачати енергію, адже краще перейти в заощадливий режим та по можливістю більше спати, відновлюючи енергію. За подібним сценарієм функціонують ведмеді та плазуни, комахи ж, до прикладу, взагалі впадають у коматозний стан до весни.
Але завжди є одне але — роботу ніхто не відміняв, тож розглянемо як зробити зимові ранки більш бадьорими.

  1. Підтримання достатнього рівня фізичної активності. Навіть звичайна зарядка вранці додасть динамічності та продуктивності впродовж дня.
  2. Відвідування тренажерного залу чи танцювального фітнесу — теж великий плюс, адже рух запускає вироблення гормонів, що нас тонізують та підтримують прекрасне самопочуття.
  3. Рухової активності також додадуть регулярні ранкові прогулянки з чотирилапим другом, адже пес це якоюсь мірою теж фітнес-тренер та антидепресант.

    Ранкова прогулянка з собакою

  4. Ранкова кава це, звичайно, чудово, але не для нашого серця, і тим паче не щодня. Смачною та нешкідливою альтернативою каві можуть стати наступні напої:
    -Парагвайський чай мате. Не лише тонізує й насичує вітамінами, а ще й сприяє кращого засинанню вночі. Сам по собі смак чаю не дуже насичений, тож радимо додати до нього лимон. А ще більшу користь мате принесе з додаванням вітамінного збору;

    Чай мате замість кави
    Японський порошковий чай матча. Його можна придбати у стіках по 10г, тож ви завжди зможете взяти декілька стіків з собою. Це чай прекрасно стимулює та сприяє дезінтоксикації організму. Можна вживати як самостійний напій, або ж додати квіти календули чи ромашки на смак. Також цей чай чудово поєднується з молоком.

    Африканський чай ройбуш. Має присмак карамелі й шоколаду. Володіє сильною протизапальною та антиоксидантною активністю (це особливо актуально для підтримки імунітету в хорошому тонусі), підтримує здоров’я серця та печінки.

    Японський чай матча замість ранкової кави

  5. Сезонні овочі та фрукти, як джерело вітамінів. Підтримають імунітет, додадуть енергії та гарного настрою наступні продукти:
    -Хурма. Багата на глюкозу та фруктозу, тож швидко приведе вас у тонус. Крім того, цей фрукт допомагає справлятись з втомою, поганим настроєм та апатією.
    -Гранат. Один гранат або стакан гранатового соку на день — чудовий спосіб «почистити» кров після застуди та грипу. В гранаті містяться ферменти, що сприяють виробленню червоних кров’яних тілець — еритроцитів.
    -Цитрусові. Апельсини, мандарини, лимони та грейпфрут зміцнюють імунну систему та покращують здатності організму захищатись від інфекційних захворювань. Також завдяки високому вмісту вітаміну С цитрусові покращують обмін речовин та сприяють схудненню.
    -Шипшина. Рекордсмен по вмісту вітаміну С, тому чудово зміцнює імунітет взимку. Окрім того, зміцнює серце та знижує тиск. Як і цитрусові — сприяє прискоренню обміну речовин.
    -Яблука. В зелених яблуках кисло-солодких сортів високий вміст заліза, що важливе для якісного функціонування кровотворної системи.
    -Гарбуз. Багатий на каротин, кальцій, вітамін С та рослинні пектини, що важливо для зміцнення імунітету та виведення зайвої солі з організму. До того ж корисні речовини, що містить у собі гарбуз, перешкоджають передчасному старінню.
    -Квашена капуста. Найдоступніше джерело вітамінів взимку. В ній містяться вітаміни груп С, А, В, пектин та кальцій. Також цей продукт скрияє нормалізації мікрофлори кишківника, чим покращує травлення. Окрім зміцнення імунітету капуста посилює стресостійкість організму у зимовий період.
    -Журавлина. Не втрачає корисних властивостей навіть у замороженому вигляді. Сік з журавлини допомагає в одужанні від грипу та ГРВІ, а також боротись з запаленням нирок.
    -Горіхи. Містять в собі велику кількість вітаміну В, тож є важливим продуктом у боротьбі зі стресами. Окрім того, горіхи сприяють мозковій діяльності та допомагають боротися з втомою.
    Горіхи як джерело вітаміну D
  6. Освітлення на робочому місці. Подбайте про те, щоб ваше робоче місце було добре освітлене, адже недостатня освітленість провокуватиме сонливість.

Тож резюмуючи: фізична активність та правильно підібраний раціон — важливі фактори для бадьорості ваших зимових ранків.
Будьте здорові!

Інша корисна інформація

Затримки місячних: чому може виникнути, крім вагітності

Перше, що спадає на думку при затримці менструації – вагітність. Але це далеко не єдина причина збою циклу. Коли ...

Детальніше...
Як лікувати панкреатит

Панкреатит — це запалення підшлункової залози, великої залози, розташованої за шлунком поруч з тонким кишківником.  ...

Детальніше...
Як правильно виміряти температуру тіла?

Як правильно виміряти температуру тіла? Температура тіла людини – це показник, який характеризує тепловий стан ...

Детальніше...
Що таке хондропротектори і як їх вибрати

Що таке хондропротектори і як їх вибрати Як відомо, хондропротектори – це препарати, що здатні відновлювати хрящову ...

Детальніше...
Уся корисна інформація