Слідкуй за нами:
Довідкова аптек:

Як позбутися прищів?

Головна Корисна інформація Як позбутися прищів?
Дата публікації: 25.08.2022
799
6 хвилин

Як позбутися прищів?

  Акне або вугрева хвороба — запальне захворювання шкіри, яке виникає під впливом гормональних змін в організмі під час статевого дозрівання. Найчастіше турбує підлітків, але і не є виключенням у дорослих.

Види висипань на лиці та тілі

  Перш ніж розібратися з видами прищів, необхідно розуміти саме фізіологію шкіри. Майже вся її поверхня вкрита волосяними фолікулами, які утворюють на ній отвори. Вони відомі нам під назвою “пори”. Саме ці пори також є протоками сальних та потових залоз. Перші виводять зайвий жир з організму, а другі — беруть участь в терморегуляції. Гормональні перебудови сприяють посиленню секреції сальних залоз, що і закупорює волосяні фолікули. Такі закупорення в середині пор називаються комедонами. Найбільш поширеною їх локалізацією на обличчі є зона навколо носа, рота та на лобі. А на тілі висипи з’являються на спині та зоні декольте. Бувають двох видів.

  1. Відкриті комедони. Складаються з себуму, відмерлих клітин епідермісу та мають вихід назовні. При контакті з повітрям секрет сальних залоз окислюється і набуває темного відтінку, що утворює чорні точки.
  2. Закриті комедони. Мають той же склад, що і відкриті. Але при їх утворенні поверхневий епітелій не встигає відлущитися, чим закриває відтік шкірного сала. Саме тому буває дуже складно позбутись такого недоліку.

Закриті комедони часто запалюються і перетворюються на болючі прищі, які також розрізняють за видами.

  • Папули — тверді червоні ущільнення, без гнійної складової, болючі при пальпації.
  • Пустули — класичні прищі з запаленою голівкою та гноєм. Після себе залишають застійні плями або рубці.
  • Нодули — тверді вузлові ущільнення, які утворюються в глибоких шарах дерми. Мають гнійний вміст та залишають рубці.
  • Кісти — скупчення нодул в одній ділянці. Тверді та болючі при пальпації, є ускладненням вугревої хвороби.

Лікування акне

Лікування прищів на обличчі та тілі — це цілий комплекс заходів, які підлягають ретельному виконанню. Перш за все варто звернути увагу на свій розпорядок дня та харчування. Хронічна втома, недосипання, малорухливий спосіб життя можуть провокувати порушення обміну речовин, а зокрема впливати на роботу сальних залоз. Вживання некорисної та незбалансованої їжі сприяє погіршенню стану шкірного покриву. Проблемна шкіра також може стати наслідком нервових розладів, стресів та гормональних порушень. Лікувати такі стани варто лише за призначенням лікаря.

Та дуже часто прищі з’являються в результаті неправильного догляду. Наявність ороговілого шару, поту, бруду та мікробів лише активують процеси запалення. Тому щоб позбутися прищів в домашніх умовах варто дотримуватися таких рекомендацій.

  1. Вмивайтеся двічі на день, використовуючи м’який мийний засіб. Порада стосується не лише обличчя, але буде корисною і в боротьбі з прищами на спині та зоні декольте.
  2. Очищуйте шкіру від відмерлих клітин. Пілінг механічними та хімічними засобами допоможе позбутися ороговілого шару та запобігатиме закупорюванню фолікулів. Метод також ефективний, щоб позбутися плям від прищів в домашніх умовах.
  3. Застосовуйте зволожуючі засоби. Посилена продукція себуму здатна активізуватися внаслідок пересихання поверхні шкіри і призвести до появи висипань.
  4. Не торкайтеся прищів на лобі та інших ділянках обличчя та тіла брудними руками та не видавлюйте їх. Видавлення проводиться лише в умовах косметичного салону. Проведення такої процедури вдома лише погіршить ситуацію і спровокує появу нових елементів.
  5. Обирайте косметику, що не закупорює пори. Декоративна косметика з великим вмістом жирів здатна викликати появу підшкірних прищів на обличчі. Тому звертайте увагу на її маркування.
  6. Використовуйте засоби проти прищів. Лікарські препарати з такими активними компонентами як кліндаміцин, кислота азелаїнова, цинку ацетат, ізотретиноїн та інші здатні суттєво покращити стан шкіри.

Аптечні засоби від прищів

Засоби від прищів для підлітків — це не лише доглядова декоративна косметика, але і аптечні препарати. До їх складу входять сертифіковані діючі речовини, які пройшли клінічні дослідження.

Зеркалін

Замовити Зеркалін розчин н/ш 1 % по 30 мл у флак.

Нашкірний розчин, призначений для нанесення на уражену ділянку двічі на добу. Допоможе швидко позбутися прищів, невеликих за розміром та з незначним запальним вогнищем.

Акнестоп

Замовити Акнестоп крем 200 мг/г по 30 г у тубах

Випускається у формі крему, наноситься на очищену шкіру вранці та ввечері. Ефективний навіть при підшкірних прищах.

Зинерит

Замовити Зинерит порошок д/приг. р-ну д/зовн. заст. у флак. з р-ком та аплік.

Порошок і розчинник для приготування розчину зовнішнього застосування. Його слід наносити не лише на висипи, а і на навколо них. Засіб запобігає утворенню глибоких запалень — підшкірних прищів на підборідді, щоках, спині.

Акнетін капсули

Замовити Акнетін капсули по 8 мг №30 (10х3)

Замовити Акнетін капсули по 16 мг №30 (10х3)

Засіб від постакне та тяжких форм вугревої хвороби. Випускається у формі капсул для перорального застосування та приймається за призначенням лікаря.

Де купити засоби від прищів?

Замовити мазь від прищів для та інші засоби для вашої краси та здоров’я можна на нашому сайті єТаблетка. Асортимент товарів постійно оновлюється та розширюється. Доступні ціни, простий алгоритм онлайн-замовлення, зручна оплата та оперативна доставка по Вінниці та Україні — не просто наші переваги, а і принцип роботи.

Інша корисна інформація

Затримки місячних: чому може виникнути, крім вагітності

Перше, що спадає на думку при затримці менструації – вагітність. Але це далеко не єдина причина збою циклу. Коли ...

Детальніше...
Як лікувати панкреатит

Панкреатит — це запалення підшлункової залози, великої залози, розташованої за шлунком поруч з тонким кишківником.  ...

Детальніше...
Як правильно виміряти температуру тіла?

Як правильно виміряти температуру тіла? Температура тіла людини – це показник, який характеризує тепловий стан ...

Детальніше...
Що таке хондропротектори і як їх вибрати

Що таке хондропротектори і як їх вибрати Як відомо, хондропротектори – це препарати, що здатні відновлювати хрящову ...

Детальніше...
Уся корисна інформація