Слідкуй за нами:
Довідкова аптек:

Чи потрібні сонцезахисні засоби для дітей?

Головна Корисна інформація Чи потрібні сонцезахисні засоби для дітей?
Дата публікації: 28.07.2022
1858
9 хвилин

Чому потрібен сонцезахист?

Сонцезахисний крем — незамінний в арсеналі доглядової косметики кожної людини. Проте, багато хто нехтує цим засобом, навіть коли стовпчик температур підіймається до найвищих позначок. Сучасні дослідження підтвердили руйнівну дію ультрафіолету на шкіру людини. Сонячні промені зневоднюють і провокують виникнення вільних радикалів – одного з основних факторів старіння. Саме вони порушують процес утворення пігменту в шкірі. Найбільш шкідливими є сонячні промені типу A, бо легко проникають навіть крізь хмари та скло. Ось чому використання захисту від сонця надзвичайно важливе навіть за будь-яких погодних умов. А особливо – в період сонячної активності.

Сонцезахисний крем - незамінний в арсеналі доглядової косметики кожної людини

Аби забезпечити дієвий сонцезахист, потрібно використовувати сонцезахисний крем, гель, спрей або інші косметичні засоби. Важливо обрати саме те, що потрібно для дітей та дорослих для тривалого перебування на сонці або для щоденного використання. Пропонуємо дізнатися докладніше про нюанси використання сонцезахисних засобів.

Найвідоміші косметичні компанії світу пропонують різноманітні засоби, які гарантовано вбережуть шкіру від надмірної засмаги та сонячних опіків. Що обрати, аби витрати на спеціальний крем від сонця не виявилися марними? Аби розібратися в цьому розмаїтті, пропонуємо коротенький «лікбез» на тему: який сонцезахисний засіб вибрати для дорослих та дітей.

Види сонцезахисних засобів

По-перше, з’ясуємо, що таке – загадковий акронім SPF (Sun Protection Factor). Ця абревіатура вказує, що засіб призначений для захисту від небезпечного сонячного випромінювання. Його зазвичай купують, аби уникнути сонячних опіків. Проте, якісний та дієвий косметичний крем від загару має попередити інші небезпечні наслідки сонячного випромінювання:

  • зневоднення клітин епідермісу;
  • фотостаріння:
  • прояви алергічного дерматиту;
  • формування злоякісних новоутворень.

Відкриті ділянки шкіри потребують захисту від ультрафіолету протягом всього року. Вдень використовують крем для обличчя з SPF. Він допоможе попередити передчасне старіння шкіри, утворення зморшок, пігментних плям, зниження пружності та еластичності шкіри. А ось, вирушаючи на пляж, неодмінно візьміть сонцезахисний спрей або сонцезахисний крем для тіла, аби попередити сонячні опіки.

 Обираємо ступінь захисту від сонця

 Щоб детально розібратися в темі, потрібно знати, що існує два типи ультрафіолетового випромінювання:

  • UVA – промені. Вони складають до 95% всього ультрафіолету, що сягає земної поверхні. Проходять крізь скло та хмари, провокують негативні та небезпечні зміни у шкірі.
  • UVB – складають лише 5% всього ультрафіолету. Легко проникають крізь шар епідермісу, спричиняючи сонячні опіки, алергічні реакції та підвищують ризик захворювання на рак.

Купуючи засіб, що збереже шкіру від надмірного сонячного випромінювання, зверніть увагу на цифри поруч з позначкою SPF. Ось що вони означають:

  • показник SPF 10 – засіб блокує менш, ніж 90% UVB променів;
  • SPF 15 – затримає до 93% таких променів;
  • SPF 50 – впорається з 98% небезпечних променів;
  • обираючи SPF 100, ви захищаєте шкіру на 99% відсотків.

Окрім такої класифікації, косметологи виділяють два типи фільтрів.

Сонцезахисний крем з фізичними фільтрами (двоокисом титану або окисом цинку). Вони виступають у ролі захисного екрану, що віддзеркалює промені з поверхні шкіри. Хімічні фільтри, навпаки, активізуються під впливом сонячних променів та поглинають їх, захищаючи шкіру.

Окрім цього, до складу засобів проти сонця, входять пом’якшувальні компоненти, антиоксиданти. Збираючись у відпустку, придбайте сонцезахисний крем з тонуючим ефектом, аби не перенавантажувати валізу зайвими баночками та тюбиками.

Обираємо за текстурою

Окрім класичного сонцезахисного крему для обличчя, косметичні бренди пропонують також різноманітні олії, спреї, гелі. Що обрати?

  • Олії призначені для тривалого перебування на сонці та мають найбільший ступінь захисту.
  • Стіки можна наносити на надчутливі ділянки – ніс, губи, вуха.
  • Спрей, призначений для захисту тіла, досить просто наносити та рівномірно розподіляти на шкірі, він легкий та не забиває пори.
  • Гель, зазвичай, досить швидко поглинається, має мінімальну кількість компонентів та починає працювати відразу після нанесення.

Сонцезахисні засоби для дітей

 Малюки просто обожнюють засмагати та бавитися біля води поруч з дорослими. Проте, їх ніжна та вразлива шкіра потребує якісного та надійного захисту від сонця. Як вибрати сонцезахисний крем для дітей? Перш за все, слід уважно прочитати анотацію до дитячого сонцезахисного крему. Це допоможе дізнатися, з якого віку можна застосовувати конкретний засіб. Загалом, використання таких засобів рекомендовано від 6 місяців. Якщо вік не вказано, крем або гель не використовують для малюків молодше 3-х років. Сонцезахисний крем для немовлят обов’язково має помітку на пакуванні.

Окрім цього, важливо взяти до уваги ще декілька важливих моментів:

  • Показник фактору захисту від сонця має бути не менше SPF 15.
  • Засіб від сонця для дітей має бути вологостійким та гіпоалергенним. Не містити ретинолу, оксибензону, спирту, ефірних олій та ароматизаторів.
  • Добре, якщо у складі такого засобу присутні антиоксиданти та пантенол.
  • Перевагу слід надавати засобам, що містять фізичні фільтри – вони є більш безпечними.
  • Пакування має бути зручним та гігієнічним. Краще обрати крем в тюбику або спрей, а ось до баночки з кришкою може потрапити бруд та бактерії.
  • Обов’язково потрібно звернути увагу на протипоказання до вживання засобу та термін його придатності. У дитячих засобах він має бути коротшим, ніж у засобах для дорослих.

Аби захист від сонця для дітей був максимально корисним та ефективним, важливо дотримуватись правил його використання:

  1. Дитячий сонцезахисний крем наносять за 15 хвилин до виходу з приміщення. Так шкіра встигне добре його увібрати.
  2. Засіб наносять на всі відкриті ділянки тіла.
  3. Сонцезахисний спрей або крем для дітей наносять повторно кожні дві години, а також оновлюють після купання.
  4. Чим світліша шкіра малюка, тим вищим має бути SPF.
  5. Для малюків крем є більш безпечним. При нанесенні виключається ризик того, що крем потрапить до дихальних шляхів або в очі дитини.

Наближається пора відпусток та довгоочікуваного літнього відпочинку? Обов’язково подбайте про захист шкіри малюка не лише від пекучого літнього сонця. Захистіть його й від розсіяних променів, що також можуть зашкодити дитині. А ми підкажемо, які саме засоби варто обрати.

Конекс рекомендує для дітей

Потрібні дієві та безпечні сонцезахисні креми, емульсії та спреї для дорослих та малюків? Сьогодні ви можете знайти безліч варіантів, що розрізняються за складом, ціною та особливостями застосування. Ми рекомендуємо звернути увагу на наступні засоби:

  1. Спрей Біокон Пантенол SPF 35 Забезпечить захист обличчя та тіла, вбереже від сонячних опіків, допоможе отримати рівну та гарну засмагу. Присутній у складі Д-пантенол, прискорює регенерацію тканин, стимулює процеси обміну речовин та допомагає утворенню на шкірі захисного бар’єру. Захисний бар’єр нейтралізує шкідливу дію ультрафіолету. Вітамін E та екстракт алое сприяють відновленню гідробалансу, а олія каріте чудово живить шкіру.
  2. Спрей Біокон Суперзахист, SPF 50, дитячий для безпечної засмагиСпеціально створена формула з унікальною комбінацією фільтрів, допоможе запобігти опікам та дбайливо доглядає за шкірою. Використовуючи засіб для дітей, рекомендують розпилити його на долоні і лише потім наносити на тіло малюка.
  3. Спрей сонцезахисний для дітей Uriage Bariesun, SPF 50. Відрізняється унікальною комбінацією безпечних та ефективних фільтрів та вітамінів. Вони сприяють створенню оптимального захисту від шкідливого впливу сонця. Засіб збагачено термальною водою, аби забезпечити підтримку гідробалансу. А завдяки легкій, ніжній консистенції, він швидко поглинається, не створюючи дискомфорту.
  4. Емульсія для засмаги Sun Energy Kids, гіпоалергенна, SPF 50. Забезпечить оптимальний рівень захисту від ультрафіолету завдяки комбінації потужних та безпечних фільтрів. Засіб ефективно запобігає сонячним опікам та алергічним реакціям. Завдяки водостійкій формулі, зберігає свої властивості навіть після купання. Емульсія швидко поглинається шкірою, не залишає липкого шару – отже дитина не відчуватиме жодного дискомфорту.

Уже збираєте валізи, аби поїхати у відпустку? Не варто забувати, що для дітлахів літня пора – це час незабутніх пригод та купа позитивних емоцій. Аби ніщо не зіпсувало вашого відпочинку, варто своєчасно попіклуватися про все необхідне! Не встигли придбати безпечний та ефективний засіб для захисту дітей та дорослих від сонячних опіків та надмірного впливу ультрафіолету? Це легко виправити! Прямо зараз, не виходячи з дому, ви можете купити сонцезахисний крем. Засіб допоможе і дорослим, і малюкам, безпечно засмагати, насолоджуватися відпочинком та отримувати найцікавіші враження від літа.

Звичайно ви знаєте, що бігти до аптеки зовсім необов’язково. На нашому сайті єТаблетка ви можете придбати необхідні ліки та засоби догляду за шкірою, купити сонцезахист для обличчя в режимі онлайн.

Поспішайте, адже це надзвичайно просто та зручно. У нашому каталозі вказана ціна, короткий опис товару, можна дізнатися, чи є він у наявності.
До уваги покупців – актуальні знижки та чудові акційні пропозиції. А для вашого комфорту передбачено зручну доставку покупок. Бережіть себе та будьте здорові!

 

Інша корисна інформація

Як лікувати панкреатит

Панкреатит — це запалення підшлункової залози, великої залози, розташованої за шлунком поруч з тонким кишківником.  ...

Детальніше...
Як правильно виміряти температуру тіла?

Як правильно виміряти температуру тіла? Температура тіла людини – це показник, який характеризує тепловий стан ...

Детальніше...
Що таке хондропротектори і як їх вибрати

Що таке хондропротектори і як їх вибрати Як відомо, хондропротектори – це препарати, що здатні відновлювати хрящову ...

Детальніше...
Що робити жінці при нетриманні сечі?

Що робити жінці при нетриманні сечі? Деякі захворювання, наприклад варикоз, помітно неозброєним оком, тому їх ...

Детальніше...
Уся корисна інформація