Слідкуй за нами:
Довідкова аптек:

Аптечка першої допомоги: склад та призначення компонентів

Головна Корисна інформація Аптечка першої допомоги: склад та призначення компонентів
Дата публікації: 19.08.2022
1608
3 хвилини

Аптечка для надання першої медичної допомоги має бути у кожному будинку. Важливо бути готовим до будь-якої події, будь-це незначні подряпини, порізи або ж серйозні травми. Ви можете додати до своєї аптечки різні компоненти, залежно від того, де ви її будете використовувати – вдома, в машині, у походах чи поїздках.

Що повинно бути в аптечці першої допомоги?

 

Лейкопластири різних форм та розмірів. Порізи та подряпини можуть опинитися на будь-якій ділянці тіла та мати різну форму. До цього треба бути готовим і запастись різними видами лейкопластирів.

Марлеві серветки. Для обробки опіків, ран, глибоких порізів та подряпин, можливо, Вам знадобиться марля або марлевий компрес.

Антисептичні спиртові серветки. Перед перев’язкою рани обов’язково слід очистити та дезінфікувати шкіру спиртом.

Марлеві бинти. Після накладання марлевої серветки перев’яжіть рану марлевим бинтом, щоб уникнути сповзання пов’язки і забезпечити всмоктування рідини, що просочується через перший шар.

Антисептичний гель або мазь, наприклад, Бетадин. Для запобігання інфекції, що викликається бактеріями або грибками, користуйтеся антисептичними засобами.

Антисептичний спрей. Цей засіб може стати в нагоді при великій кількості подряпин і ран.

Пластирний шкіряний шов для стягування країв рани. Ці смужки призначені для закріплення країв рани і є повітропроникною медичною стрічкою, яка повинна знаходитися в кожній аптечці першої допомоги.

Еластичний бинт. У багатьох випадках потрібно накладення пов’язки, що давить — для закріплення перев’язувального матеріалу, забезпечення тиску або при розтягуванні зв’язок гомілкостопа або зап’ястя.

Вата. Вата використовується для очищення, обробки та перев’язування ран.

Ножиці. Ножиці необхідні для відрізання бинтів, марлі, клейкої стрічки, а також для розрізання одягу з метою оголити пошкоджені ділянки.

Пінцет. Використовується для вилучення уламків, комах або інших сторонніх тіл, а також для обробки та накладання пов’язок на невеликі ділянки.

Рідина для промивання очей. Використовується для видалення сторонніх тіл з очей або для промивання при попаданні токсичних речовин.

Антигістамінні таблетки та мазь. Застосовуються при виникненні алергічних реакцій і висипу, що свербить.

Медичний гумовий джгут. Джгути зупиняють кровотечу при ранах, обмежуючи втрату крові. Однак неправильне накладення джгута може призвести до тяжких наслідків. Тому необхідно знати основні правила накладання джгута.

Аптечка першої допомоги може бути потрібна кожному в будь-який момент. Не дайте осягнути себе зненацька, будьте готові до цього. Якщо Ви вважаєте, що рану повинен обробити лікар, не гайте часу і вирушайте до найближчого медичного закладу. Придбати товари для укомплектування аптечки ви можете на нашому сайті: єТаблетка.

Інша корисна інформація

Якщо у шлунку пожежа: 5 антацидів, які рекомендують експерти

Печія – це симптом патології системи травлення. Він проявляється неприємним гірким або кислим смаком у роті, ...

Детальніше...
Затримки місячних: чому може виникнути, крім вагітності

Перше, що спадає на думку при затримці менструації – вагітність. Але це далеко не єдина причина збою циклу. Коли ...

Детальніше...
Як лікувати панкреатит

Панкреатит — це запалення підшлункової залози, великої залози, розташованої за шлунком поруч з тонким кишківником.  ...

Детальніше...
Як правильно виміряти температуру тіла?

Як правильно виміряти температуру тіла? Температура тіла людини – це показник, який характеризує тепловий стан ...

Детальніше...
Уся корисна інформація